Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Atacul Rusiei asupra Ucrainei și Bitcoin

Agenția de Servicii Financiare și Asociația Japoneză pentru Schimburi Virtuale și Criptovalute iau măsuri pentru a eluda sancțiunile economice ale Rusiei prin criptomonede.

Citeste articolul

Recent, lumea trăiește cu situația care s-a întâmplat în Ucraina.

Războiul a dus la multe scăderi la bursă, desigur, acest lucru a afectat și piața criptomonedei. Sancțiunile impuse de UE și SUA fac economia Rusiei să cadă în declin, inclusiv rubla, care a scăzut cu peste 30%. Companiile de automobile, combustibil, aviație și plăți se retrag în masă din Rusia. Acesta este motivul pentru care Ucraina face apel la blocarea accesului la criptomonede, în timp ce vânătoarea de portofele rusești are loc între timp. Vânătoarea este concepută pentru a lega eficient portofelele politicienilor bieloruși și ruși care doresc să eludeze diferite tipuri de sancțiuni.

Scrierea lor pe „lista neagră” și apoi trimiterea lor la bursele de criptomonede este menită să elimine astfel de oameni din lumea criptomonedelor. Lipsa plăților SWIFT în Rusia devine o preocupare pentru Banca Centrală Europeană, motiv pentru care cere ca lumea criptomonedelor să fie reglementată cât mai curând posibil. Cu toate acestea, experții asigură că Bitcoin nu are suficientă lichiditate pentru ca tranzacțiile să aibă loc. În plus, majoritatea fluxurilor Bitcoin nu sunt anonime și pot fi urmărite fără nicio problemă.


Despre METAMASK

Încă o situație care s-a întâmplat ieri poate fi atașată acestui subiect și anume blocarea accesului la popularul portofel, care este Metamask. Oficial, acest lucru nu are legătură cu sancțiunile impuse Rusiei, deoarece schimburile de criptomonede iau poziția că blocarea accesului la bursă pentru toți utilizatorii dintr-o anumită țară este nedreaptă și nu ar trebui să aibă loc. Cu toate acestea, utilizatorii venezueleni se plâng că nu se pot conecta în portofelul lor de criptomonede și acuză compania că descentralizarea este o farsă.

Agenția de Servicii Financiare și Asociația Japoneză de Schimb Virtual și Criptomonedă iau măsuri pentru a eluda sancțiunile economice ale Rusiei prin criptomonede. Șeful JVCEA, Satoshi Hasuo, a anunțat că ia în considerare opțiuni precum oprirea tranzacțiilor bancare cu minerii de criptomonede ruși și înghețarea activelor digitale deținute de ruși. Pe 2 martie, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat numirea unei echipe specializate care să înregistreze crimele oficialilor ruși și ale persoanelor care ajută sau ascund activități ilegale pe piața criptomonedei. Totul se rezumă la urmărirea tranzacțiilor blockchain sau orice altceva are legătură cu acesta. ‍


Acasa