Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Cum să evitați un Dust Attack la un bancomat Bitcoin!

Dust Attack reprezintă o tactică prin care un atacator trimite o mică sumă de criptomonedă pe adresa dvs. de portofel digital, în încercarea de a identifica adresa reală a portofelului și de a vă urmări tranzacțiile ulterioare. În cazul ATM-urilor Crypto din România, aceste atacuri pot fi utilizate pentru a încerca să obțină informații personale ale utilizatorilor și pentru a fura criptomonede.

Citeste articolul

Cum să evitați un Dust Attack la un bancomat Bitcoin.

Dust Attack se referă la o tactică prin care un atacator încearcă să descopere adresa dvs. prin trimiterea unei sume mici de criptomonede către portofelul dvs. digital. Această sumă mică este denumită "praf" (dust), și poate fi folosită de atacator pentru a urmări tranzacțiile ulterioare și pentru a identifica informații personale despre dvs.

În cazul ATM-urilor Crypto din România, atacurile Dust Attack pot fi utilizate pentru a obține informații personale ale utilizatorilor și pentru a fura criptomonede. Cu toate acestea, este important să rețineți că Dust Attack-ul în sine nu vă dă acces la fondurile dvs., dar poate fi folosit ca o metodă de a obține informații personale despre dvs.

Pentru a vă proteja împotriva atacurilor Dust, este important să utilizați portofele digitale care oferă adrese unice pentru fiecare tranzacție și să evitați expunerea informațiilor personale în public. De asemenea, trebuie să fiți atenți la tranzacțiile cu sume mici și să nu răspundeți la solicitările suspecte de transferuri de criptomonede sau de informații personale. Utilizați întotdeauna cele mai recente versiuni de software pentru portofelele digitale și evitați accesarea conturilor de pe dispozitive nesigure sau rețele Wi-Fi publice.

Ce este atacul de praf?

Un atac de praf este o formă de activitate malefică nouă, efectuată de către escroci care trimit sume mici de criptomonede sau jetoane (numite "praf") la mii sau chiar sute de mii de adrese din rețea. Există diverse motive pentru astfel de atacuri, dar principalul scop este de a urmări datele tranzacțiilor portofelului și de a de-anonimiza proprietarul acestuia. Acest lucru poate duce la lansarea unui atac de phishing vizat asupra victimei, în încercarea de a obține criptomonedele utilizatorului.

Atac de phishing ca o consecință a tranzacției cu praf

O altă strategie folosită adesea și confundată cu atacurile de praf este trimiterea unui link rău intenționat în eticheta memo împreună cu tranzacția de praf. Aceasta este de fapt o formă de atac de tip dust phishing și nu trebuie confundată cu un atac de praf. Această tactică este obișnuită pentru monedele care permit funcționalitatea etichetelor, cum ar fi Stellar (XLM) și XRP (XRP). Mesajul conținut în eticheta memo poate părea a fi o invitație la un airdrop gratuit de la xlmfree.org, de exemplu. Dacă un utilizator dă clic pe link-ul respectiv, poate fi păcălit să trimită fonduri către o adresă necunoscută sau să dezvăluie expresia de recuperare de 24 de cuvinte. Pentru a vă asigura siguranța fondurilor, este important să nu interacționați în niciun fel cu link-urile conținute în etichetele memo.

Cum cunosc fraudatorii adresa portofelului meu?

Majoritatea blockchain-urilor au informațiile privind tranzacțiile publice și accesibile pentru toți utilizatorii. Din acest motiv, escrocii pot ușor să vadă tranzacțiile efectuate online. Cu toate acestea, aceștia nu au acces la informații despre identitatea proprietarilor adresei. Deși pot vedea adresele diferite și cantitatea de monede transferate, nu pot obține informații despre cine se află în spatele tranzacțiilor.

Ar trebui să-mi fac griji că fac tranzacții cu praf?

Dacă sunteți conștient de atacurile de praf, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acestea. Prin trimiterea unei cantități mici de criptomonede în portofelul dvs., atacatorii nu obțin niciun control asupra fondurilor dvs. În cazul în care întâmpinați un astfel de atac, cel mai bine este să ignorați acea tranzacție și să nu interacționați cu "praful".

Dacă utilizați monede precum Bitcoin sau BTC, puteți evita transferul sumelor mici de fonduri pe care le-ați primit în cadrul unui atac de praf, utilizând funcția de verificare a monedelor disponibilă în Ledger Live. De asemenea, este recomandat să utilizați adrese de primire diferite pentru criptomonedele dvs. de fiecare dată, pentru a împiedica identificarea proprietarului portofelului și reducerea riscului de atac.

Ai grijă la praf de pe portofel. Vine din alte tranzacții sau de la atacator?

Pentru a contracara un atac de praf fără a utiliza un ATM Bitcoin, puteți utiliza un portofel cripto care oferă funcționalitatea de a filtra sau a ascunde sumele mici de fonduri pe care le-ați primit. De asemenea, este important să utilizați mereu o adresă de primire nouă pentru fiecare tranzacție și să nu dezvăluiți informații personale sau de identitate în legătură cu adresa dvs. de portofel. Dacă observați activitate suspectă în portofelul dvs. sau primiți un mesaj de la o adresă necunoscută, este mai bine să ignorați mesajul și să nu interacționați cu el.

Un joc ciudat, singura mutare câștigătoare este să nu joci

Este recomandat să evitați folosirea fondurilor de praf și să utilizați adrese de primire diferite pentru cripto de fiecare dată. În plus, puteți folosi verificarea monedelor Ledger Live pentru a evita transferul de sume mici de fonduri pe care le-ați primit ca parte a atacului de praf. Este important să nu interacționați cu fondurile de praf, deoarece atacatorul presupune că le veți utiliza și, prin urmare, va încerca să descopere identitatea proprietarului portofelului. De asemenea, ar trebui să ignorați mesajele conținute în etichetele memo care conțin link-uri suspecte și să nu faceți clic pe ele, pentru a evita un atac de tip dust phishing.

Prin urmare, pentru a evita pierderea fondurilor, este mai bine să nu folosiți aceste resurse primite ca parte a atacurilor de praf. În schimb, puteți să le convertiți într-o altă criptomonedă sau să le marcați pentru a vă aminti să nu le utilizați. Pentru cea de-a doua opțiune, este necesară o cunoaștere tehnică mai avansată, așadar cea mai simplă metodă este să le convertiți. Cele mai populare platforme de schimb precum FTX, Binance și Gemini oferă această funcție, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji.

Folosește un ATM Bitcoin pentru a te apăra împotriva unui atac de praf

Pentru a contracara atacurile de praf, o altă opțiune este să retrageți fondurile în Bitcoin. În acest fel, veți evita conectarea acestor fonduri la orice portofel și veți putea utiliza fondurile dvs. în mod normal. Este important să țineți cont de faptul că retragerea prin intermediul unui bancomat Bitcoin poate fi costisitoare, de aceea trebuie să luați în considerare acest aspect și să nu plătiți mai puțin de aproximativ 200 RON. În cazul în care doriți să combinați aceste fonduri cu alte portofele, asigurați-vă că utilizați portofele de unică folosință și că nu lăsați escrocii să vă urmărească activitățile.

Să recapitulăm: Cât de periculoase sunt atacurile de praf?

Conform informațiilor prezentate, atacurile de praf nu sunt atât de periculoase și pot fi evitate prin atenție și vigilență. În plus, utilizarea bancomatelor Bitcoin poate fi o soluție eficientă pentru a retrage fondurile. În cazul în care totuși cădeți victimă a unui astfel de atac, nu este necesar să vă faceți prea multe griji. Atacurile de praf se bazează pe inginerie socială și presupun ca victima să efectueze anumite acțiuni pentru a-și expune anonimatul. Dacă sunteți conștient de aceste tactici, puteți evita orice pierdere a activelor dumneavoastră.

Bitcoin ATMs generated by AI

Dacă cineva a reușit să îmbine tranzacțiile tale prin praf și să descopere adevărata ta identitate printr-o scurgere de date, iar apoi te șantajează cu un mesaj care sugerează că este capabil să facă ceva mult mai rău, nu trebuie să vă faceți griji prea mult. Există amenințări de securitate mult mai grave în lumea criptomonedelor, cum ar fi cryptojacking, ransomware și altele. În plus, persoana care știe numele tău pe Internet este cea mai mică amenințare dintre toate.

Acasa