Uneori auzim sau vedem o reclamă că merită să investești în bani virtuali, pentru că te poți îmbogăți cu ea. Dacă vrei să-ți începi aventura cu Bitcoin, dar habar nu ai cum funcționează și după ce reguli este guvernată legea fiscală legată de depunerile și retragerile în ATM, te rugăm să citești articolul de mai jos.
Ce este un ATM?
Pentru început, voi explica ce este un ATM. ATM-ul este un bancomat cu criptomonede. Permite cumpărarea și vânzarea de criptomonede. De obicei, într-un ATM bitcoin, putem schimba Roni cu Bitcoin și invers. După cum putem ghici, aceasta este una dintre cele mai rapide modalități de a începe să investiți în criptomonede.
Achiziție Bitcoin într-un bitomat și taxe
Într-un ATM, putem schimba bani digitali cu bani materiale. Este foarte simplu. La început trebuie să vă configurați un portofel online în care să vă păstrați banii. Mai târziu, trebuie să căutați un ATM și să faceți clic pe buy Bitcoin pe ecranul său. Apoi scanați adresa portofelului dvs. de internet. Puneți codul QR pe scaner. Apoi definim suma și este gata. Este bine de știut că ATM-urile percep un comision pentru că pot schimba numerar pentru Bitcoin și invers. Totuși, la fel ca într-o bancă, depinde de operator. Când vine vorba de cumpărarea de criptomonede, în acest caz Bitcoin, comisionul variază de la 0% până la aproximativ 8% față de schimburi. La fel este și cazul vânzărilor.
ATM-ul si Fisc
La capitolul impozitare, termenul de plată pentru criptomonede este unul pe an și doar din veniturile pe care le avem din aceasta. O decontăm atunci când decontăm și venituri din alte surse. Așa că îl tratăm ca pe bani pe care îi primim la serviciu. De exemplu, dacă ați câștigat o mie de roni pe criptomonede anul trecut, trebuie să vă decontați conturile la biroul fiscal până la sfârșitul lunii aprilie a anului următor. Pentru aceasta utilizați formularul PIT-38 și completați „E” în câmpul următor.
ATM si Taxa
Pentru decontarea taxei, veți avea nevoie de extrase de tranzacție de pe platforma pe care le facem. Este bine să păstrați fiecare dintre ele separat. Data este foarte importantă în ei. Trebuie să plătim impozitul de nouăsprezece procente doar atunci când primim venituri din Bitcoin. Calculăm venitul cripto scăzând costurile veniturilor din venit. Acestea includ comisionul pentru tranzacție și achiziția criptomonedei în sine. Dacă tocmai ți-ai început aventura și nu ai câștigat nimic, nu trebuie să plătești impozit. Apoi deconti ficusul în așa fel încât să arăți confirmarea achiziției Bitcoin prin completarea câmpului de venit. Lăsați câmpul de venit necompletat. Dacă schimbi o monedă virtuală cu alta, nu plătești impozit. Fiscul nu consideră că acest lucru este să se îmbogățească. Numai atunci când schimbi Bitcoin pentru un bun sau serviciu va trebui să-ți achizi conturile.
Atm-urile in lume si Romania
Unul dintre cei mai mari pionieri când vine vorba de numărul de ATM-uri-uri este Statele Unite. Numărul lor în această țară a depășit patru mii. A doua țară este Canada, dar are doar șapte sute treizeci dintre ele. Aceasta arată ce este saltul. Șaptezeci la sută dintre ATM-uri sunt localizate în America de Nord. Europa are aproximativ o mie dintre ele. Nu toate țările europene le au. Acest lucru poate fi problematic dacă mergeți undeva în vacanță. Merită să știți că bitmachines sunt încă în Hong Kong și Columbia.