Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Colapsul FTX și creșterea ATM-urilor cripto

După dezvăluirile surprinzătoare despre ceea ce făceau Sam Bankman-Fried și complicii săi, investitorii și entuziaștii cripto găsesc locuri mai bune pentru a-și investi banii - unul dintre ele sunt bancomatele Bitcoin.

Citeste articolul

Colapsul FTX și creșterea ATM-urilor cripto

Comunitatea de investitori care folosesc ATM-urile de  Bitcoin din Romania crește destul de rapid. În fiecare lună apar noi dispozitive. Prețurile, taxele, KYC și Bitcoin toate fluctuează destul de vizibil. Devine din ce în ce mai greu să rămâi la curent cu ceea ce se întâmplă pe piața ATM-urilor Bitcoin din Romania. Cu acest blog, puteți urmări evoluțiile recente și nu ratați niciodată modificările legislative sau noile metode de tranzacționare a criptomonedei în mod privat cu numerar.

Criptomania - urcusurile și coborâșurile sale

Anul 2021 a fost unul glorios pentru comunitatea cripto. Bitcoin a atins nivelul maxim (de necrezut acum) și părea că nimic nu ar putea împinge creșterea bulei criptomonede, dar apoi a venit decembrie și lucrurile s-au schimbat încet, dar sigur. Iarna venise și, odată cu ea, piața de urs. Nu a durat mult să-mi dau seama că hype-ul și visele pentru cripto nu se pot potrivi cu realitatea pentru care era pregătită lumea și, pe măsură ce Bitcoin a scăzut în valoare, împreună cu orice altceva, a sosit 2022, la fel și creșterea prețurilor la petrol și gaze. , un nou război în Europa și o recesiune economică care se profilează, care a avut impact asupra tuturor piețelor.

În plus, nimeni nu a văzut dezastrul viitor al lui Luna, o monedă în portofoliile multor oameni, și ce s-ar întâmpla cu diferite afaceri cripto, cum ar fi Three Arrows Capital, Voyager Digital și Celcius Network. Din păcate, tocmai când părea că lucrurile s-ar putea îmbunătăți încet începând cu vara anului 2022, FTX și Sam Bankman-Fried, CEO-ul său, au dat publicității știrile pe 6 noiembrie și au deschis ușile larg.

Ce a fost FTX și ce făceau?

Un schimb de criptomonede online, cum ar fi Binance, FTX, care a strâns sprijin și investiții masive de la politicieni americani, companii de investiții și chiar celebrități (Tom Brady și Kevin O’Leary). Devenise atât de mare, încât un stadion de sport uriaș fusese numit după el. Investitorii și clienții FTX nu știau că în spatele scenei banii lor erau folosiți pentru a face tranzacții riscante și, pentru a înrăutăți lucrurile, nu era la vedere un ofițer de conformitate sau un contabil. Sam Bankman Fried, în valoare de aproximativ 26 de miliarde de dolari la acea vreme, făcea în esență orice dorea, în timp ce unele instituții de presă insinuau că este următorul Warren Buffet, un investitor renumit și respectat în lume.

De altfel, au fost cei care au încercat să ne avertizeze despre Bankman-Fried - unii congresmeni americani și chiar influenți populari precum Bitboy Crypto au condus acuzația împotriva malpraxisului și a criminalității de-a dreptul care se producea zilnic pe bursa FTX, dar fără rezultat.

Cum s-a prăbușit FTX?

A fost nevoie de Binance, principalul schimb de criptomonede, pentru a expune FTX pentru tot ce a valorat, ceea ce nu era prea mult dacă cineva ar fi interesat să-și inspecteze cărțile. S-a instalat panica, iar tokenul nativ FTX, FTT, a început să fie vândut în masă, iar clienții au început să-și transfere activele de pe schimb. În mai puțin de o zi, FTX suspendase toate retragerile și Sam a anunțat o criză pe contul său de Twitter, pe care îi plăcea adesea să o folosească pentru a contesta afirmațiile altora despre el și compania sa. De data asta, însă, a fost diferit. El cerea ajutor.

A vrut un bail-out, o cumpărare, orice a fost nevoie pentru a strânge capitalul pentru a-și salva pielea, dar nu a venit și acum, aproape zilnic, se dezvăluie detalii șocante despre ceea ce se întâmpla cu adevărat. în culisele acestui schimb criptografic. Au apărut chiar și zvonuri, cum ar fi cel, acum discreditat, că guvernul ucrainean, care a strâns peste 60 de milioane de dolari din donații publice pentru războiul împotriva Rusiei, prin parteneriatul cu FTX, a spălat bani și a trimis unele dintre aceste fonduri către Partidul Democrat din SUA.

Care sunt pericolele utilizării unui schimb?

Pentru toate utilizările sale, nimeni nu a bănuit că prețurile acestor monede ar putea scădea vreodată atât de scăzute și, odată cu prăbușirea FTX, mulți au descoperit că aceste schimburi nu erau poate cel mai bun loc pentru a-și păstra banii, în special cripto. În primul rând, schimburile solicită fiecărui utilizator să deschidă un cont la ei și să le verifice identitatea, ceea ce este antiteza pentru care a fost creat Bitcoin. Prin urmărirea utilizatorilor lor, schimburile adună o mulțime de informații și aceste date ar putea fi vândute sau eventual furate.

S-au produs scurgeri de informații chiar și la compania Ledger (producător al popularului portofel rece) și până astăzi utilizatorii lor primesc e-mailuri de la expeditori aleatori. Securitatea este într-adevăr numele jocului aici și ar fi bine dacă importanța anonimatului devine mai recunoscută de mai mulți utilizatori ai tehnologiilor blockchain. Pentru investitorii care doresc să-și pună criptomonede în portofel în mod anonim, aceste bancomate reprezintă un bonus uriaș și la un cost mic sau deloc.

Dacă doriți să cumpărați sau să vindeți cripto, trebuie să plătiți taxe?

În continuare, avem problema taxelor - da, lucrul care dă burselor profitul lor. Nu ar fi mai bine dacă am putea ocoli aceste lucruri și să-ți cumpărăm cripto-ul fără a plăti pentru un astfel de serviciu? Ei bine, aici intervin ATM-urile Bitcoin sau Crypto. Ceea ce aceste companii de ATM-uri nu fac, spre deosebire de schimburi, este să vă solicite ID-ul de la bun început, iar taxele lor de tranzacție pot fi egale sau uneori mai bune cu cele percepute de schimburi. De exemplu, în Europa, Shitcoins.club (cea mai mare rețea de bancomate Bitcoin de acolo), oferă eventual cele mai bune taxe și chiar au oferte de unde poți obține cripto sau numerar suplimentar, în funcție de tipul de tranzacții pe care le faci.

S-a pierdut încrederea în schimburi, este timpul ca ATM-urile Bitcoin să se mute?

Investitorii și-au pierdut încrederea în schimburi din cauza acestui scandal FTX, iar cabinele fizice care conțin ATM-uri Bitcoin în care puteți intra și puteți schimba numerar în siguranță pentru Bitcoin, Ethereum sau USDT (Tether) îi asigură pe pasionații de criptografii că poate nu totul trebuie făcut virtual. Viziunea lui Satoshi despre un sistem electronic de numerar transparent și privat trimis peer-to-peer (fără a fi nevoie de o terță parte de încredere) înseamnă că începătorii și utilizatorii mai experimentați pot transfera cu ușurință fonduri în jurul blockchain-ului, fără a se conecta vreodată online. Astfel, ATM-urile Bitcoin avantajează utilizatorii și sunt în concordanță cu mentalitatea rebelă care a alimentat inițial crearea Bitcoin.

Ceea ce îi place autorului la aceste dispozitive este că este dificil ca tranzacțiile sale să meargă greșit, dar, dacă s-ar întâmpla ceva, tot ce trebuie să facă clientul este să sune la linia de asistență 24 de ore din 24 și să vorbească cu un agent de asistență pentru clienți. Dacă credeți că schimburile de criptomonede se simt robotizate și aproape automatizate, cu ATM-urile Bitcoin, cererile oamenilor sunt rezolvate eficient și rapid, aducând o notă de umanitate atât de necesară lumii pieței cripto.

Acum, din cauza consecințelor care au loc din eșecurile FTX și pierderea rezultată a capitalului investițional în spațiul cripto în ansamblu, piața suferă din nou și acum se pare că reglementările vor fi cu siguranță implementate în viitorul apropiat. Acesta este motivul pentru care, deși există încă relativ puține reglementări KYC (Know Your Client), ATM-urile Crypto par a fi o propunere foarte atractivă. Odată ce cripto-ul este în portofel, ești liber să îl trimiți oriunde vrei și nimeni nu va ști că ești tu.

Puteți tranzacționa fără un cont pe ATM-urile Bitcoin?

După cum am menționat, nu este nevoie să creați un cont sau să vă înregistrați pentru a utiliza aceste bancomate, așa că poate companiile de bancomate Bitcoin pot valorifica acest fapt și pot obține mai multă cotă de piață pentru tranzacțiile de cumpărare și vânzare de criptomonede. Statisticile arată că în prezent există aproape 39.000 de bancomate cu criptomonede în întreaga lume, ceea ce reprezintă o creștere masivă, având în vedere că în ianuarie 2017, erau doar o mie de aparate active.

Motivul pentru aceasta, și unul dintre cele mai bune lucruri despre recentul fenomen Bitcoin ATM, în opinia autorului, este abilitatea de a vă încasa cripto instantaneu. Nu există nicio bătaie de cap cu gateway-urile de plată de la terți, cum ar fi Zen, atunci când vă retrageți activele în monedă fiat de la un schimb precum Binance, așa cum se întâmplă în Romania, unde abia atunci puteți transfera acea sumă într-un cont bancr.

Acest proces durează mult timp și nu este ușor de utilizat. Aceste companii, desigur, primesc și o taxă, așa că este clar că utilizarea mai multor terțe părți înseamnă doar costuri suplimentare. Instituțiile precum băncile pot fi evitate, ceea ce este util în multe privințe, adăugând flexibilitate pentru cei fără conturi bancare sau pentru cei care nu doresc ca activele să apară într-un extras de cont, pe care agențiile guvernamentale le pot obține destul de ușor de la bănci.

Oferte grozave la ATM-urile Bitcoin din Europa.

Pentru a da un exemplu, o companie de bancomate Bitcoin precum Shitcoins.club are comisioane de vânzare care uneori pot ajunge și în procente pozitive, iar (la momentul tipăririi) în Ucraina, unde războiul este încă declanșat, putem observa un +4% comision de vânzare, adică dacă ar fi să vând Bitcoin în valoare de 100 USD, aș primi 104 USD în numerar și i-aș primi imediat în palmă. În Italia, Bulgaria și Croația, procentul de comision de vânzare este de 0%, în timp ce comisionul de cumpărare în Spania, unde Shitcoins.club are o mulțime de bancomate Bitcoin, este de doar 1%. În vremurile în care trăim acum, aceasta este o afacere destul de bună, așa că merită ca si cumpărătorii și vânzătorii să fie atenți la astfel de oferte.

O nouă modalitate de a utiliza activele cripto la ATM-urile Bitcoin

Întrebarea acum este: investitorii doresc să continue să folosească schimburile de criptomonede online sau sunt dispuși să încerce o nouă metodă de a cumpăra și vinde cripto-ul lor? Beneficiile sunt clare pentru ambele părți ale argumentului, dar două lucruri sunt sigure - ATM-urile Bitcoin au cazuri de utilizare importante și cresc rapid în popularitate într-un spectru larg de utilizatori. Pentru a afla mai multe despre cum să utilizați aceste dispozitive, consultați celălalt articol și ghidul nostru general despre ATM-urile Bitcoin sau cel care se concentrează pe modul în care vindeți sau cumpărați criptomonede acolo. Ar putea deveni aceasta o tendință pentru modul în care criptomoneda este cumpărată și vândută în mod regulat? Ce s-a întâmplat cu schimbul online FTX ne poate convinge că răspunsul este da!

Acasa