Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Colapsul FTX și creșterea ATM-urilor crypto

După dezvăluirile surprinzătoare despre ceea ce făceau Sam Bankman-Fried și complicii săi, investitorii și entuziaștii cripto găsesc locuri mai bune pentru a-și investi banii - unul dintre ele sunt bancomatele Bitcoin.

Citeste articolul

Colapsul FTX și creșterea ATM-urilor cripto

Numărul comunității de investitori care utilizează ATM-urile Bitcoin din România crește rapid, cu apariția lunară a unor noi dispozitive. Prețurile, taxele, procesul de cunoaștere a clientului și valoarea Bitcoin fluctuează vizibil, ceea ce face dificilă menținerea la curent cu evoluțiile pieței ATM-urilor Bitcoin din România. Prin intermediul acestui blog, puteți fi la curent cu evoluțiile recente și nu veți rata modificările legislative sau noile metode de tranzacționare a criptomonedelor în mod privat cu numerar.

Criptomania - urcusurile și coborâșurile sale

Anul 2021 a fost un an de glorie pentru comunitatea cripto, deoarece Bitcoin a atins un nivel incredibil de înalt, iar creșterea pieței pare că nu se va opri niciodată. Cu toate acestea, luna decembrie a adus cu sine o schimbare lentă, dar sigură, întrucât piața a intrat într-un trend de scădere. Împreună cu venirea iernii, a sosit și o piață de urși, iar hype-ul și visul pentru cripto nu au putut ține pasul cu realitatea pregătită de lume. În 2022, creșterea prețurilor la petrol și gaze a adus cu sine un nou război în Europa și o recesiune economică care a afectat toate piețele. În plus, nimeni nu anticipase dezastrul viitor al monedei Luna, care era prezentă în portofoliile multor oameni, sau ce s-ar întâmpla cu diferite afaceri cripto precum Three Arrows Capital, Voyager Digital și Celcius Network. În ciuda faptului că părea că lucrurile ar putea începe să se îmbunătățească începând cu vara anului 2022, FTX și CEO-ul său, Sam Bankman-Fried, au făcut publicitate și au deschis ușile largi pe data de 6 noiembrie.

Ce a fost FTX și ce făceau?

Un schimb online de criptomonede, precum Binance sau FTX, a devenit extrem de popular și a atras investiții masive de la politicieni, companii de investiții și chiar celebrități precum Tom Brady și Kevin O'Leary. FTX, în special, devenise atât de mare încât un stadion sportiv uriaș fusese numit după el. Cu toate acestea, clienții și investitorii nu știau că banii lor erau utilizați pentru a face tranzacții riscante, iar absența unui ofițer de conformitate sau a unui contabil făcea situația și mai gravă. CEO-ul FTX, Sam Bankman-Fried, era valorat la aproximativ 26 de miliarde de dolari la acea vreme și făcea în esență orice dorea, fără a fi nevoit să justifice sau să verifice legalitatea acțiunilor sale. În timp ce unele instituții de presă îl numeau următorul Warren Buffet, un investitor respectat și renumit, alții încercau să atragă atenția asupra practicilor malpractice și a criminalității de-a dreptul care se desfășurau zilnic pe platforma FTX, precum anumiți congresmeni americani și populari influenceri precum Bitboy Crypto, dar fără rezultat.

Cum s-a prăbușit FTX?

Se poate reformula astfel: Principalul schimb de criptomonede, Binance, a expus FTX pentru ceea ce erau de fapt practicile sale financiare. În urma acestei expuneri, clienții și investitorii au început să-și transfere activele de pe FTX, iar tokenul nativ FTT a început să fie vândut în masă. FTX a suspendat toate retragerile și Sam Bankman-Fried a anunțat o criză prin intermediul contului său de Twitter, solicitând ajutor pentru a salva compania. În ciuda tuturor eforturilor, FTX nu a reușit să strângă suficient capital pentru a-și salva pielea. În zilele următoare, s-au aflat detalii șocante despre practicile financiare ale schimbului, inclusiv zvonul dezmințit că guvernul ucrainean ar fi spălat bani prin FTX și ar fi trimis fonduri către Partidul Democrat din SUA.

Care sunt pericolele utilizării unui schimb?

Chiar dacă mulți oameni au folosit schimburile de criptomonede, precum FTX, pentru tranzacții și investiții, nimeni nu a anticipat o scădere atât de abruptă a prețurilor, iar odată cu prăbușirea FTX, utilizatorii au aflat că aceste schimburi nu sunt întotdeauna cele mai sigure locuri pentru a-și păstra criptovalutele. În primul rând, schimburile cer utilizatorilor să deschidă un cont și să le furnizeze informații de identificare, ceea ce contravine principiilor anonimatului asociate cu Bitcoin și alte criptomonede. Prin urmărirea utilizatorilor lor, schimburile adună o mulțime de informații, care ar putea fi vândute sau, în cel mai rău caz, furate. Chiar și companii precum Ledger, care produc portofele reci populare, au experimentat scurgeri de date și utilizatorii lor primesc încă e-mailuri suspecte. De aceea, securitatea este crucială în acest domeniu și utilizatorii ar trebui să acorde o atenție mai mare anonimatului și siguranței în gestionarea criptomonedelor. Un mod de a face acest lucru este prin utilizarea bancomatelor de criptomonede, care oferă o modalitate sigură și anonimă de a cumpăra și vinde criptomonede, fără a fi nevoie să dezvăluieți identitatea.

Dacă doriți să cumpărați sau să vindeți cripto, trebuie să plătiți taxe?

În ceea ce privește taxele, există o problemă în continuare. Burselor le revine profitul datorită taxelor percepute la tranzacționare. Dar nu ar fi mai avantajos să putem achiziționa criptomonede fără a fi nevoie să plătim astfel de taxe? Aici intră în scenă ATM-urile Bitcoin sau Crypto. Aceste companii nu solicită identificarea utilizatorilor la fel de rigid ca și burselor, iar taxele percepute pentru tranzacții pot fi egale sau chiar mai mici decât cele practicate de schimburi. Un exemplu ar fi Shitcoins.club, cea mai mare rețea de bancomate Bitcoin din Europa, care oferă, în general, cele mai bune tarife și chiar are promoții în care puteți primi criptomonede sau numerar suplimentar, în funcție de tipul de tranzacții realizate.

S-a pierdut încrederea în schimburi, este timpul ca ATM-urile Bitcoin să se mute?

După scandalul FTX, investitorii și-au pierdut încrederea în schimburile de criptomonede, iar ATM-urile Bitcoin reprezintă o alternativă sigură și convenabilă pentru a cumpăra cripto fără a fi nevoie să plătești taxe mari. Acestea permit utilizatorilor să cumpere și să vândă Bitcoin, Ethereum sau USDT cu numerar fără a fi nevoie să ofere ID-ul lor, ceea ce este în concordanță cu viziunea inițială a lui Satoshi despre un sistem electronic de numerar transparent și privat. De asemenea, acestea oferă o experiență mai umană și personalizată, deoarece solicitările utilizatorilor sunt tratate de agenți de asistență pentru clienți. În plus, odată ce cripto-ul este cumpărat și transferat în portofelul utilizatorului, acesta poate fi trimis oriunde fără să fie nevoie să se conecteze online sau să furnizeze informații personale. În contextul reglementărilor KYC, ATM-urile Crypto par a fi o opțiune atractivă și convenabilă pentru investitorii care doresc să își păstreze anonimatul.

Puteți tranzacționa fără un cont pe ATM-urile Bitcoin?

După cum am menționat anterior, un avantaj al bancomatelor Bitcoin este faptul că nu este nevoie să creați un cont sau să vă înregistrați pentru a le utiliza. Aceasta poate fi o oportunitate excelentă pentru companiile care oferă aceste servicii de a-și extinde cota de piață pentru tranzacțiile cu criptomonede. Potrivit statisticilor, există aproape 39.000 de astfel de bancomate în întreaga lume, o cifră impresionantă dacă ne gândim că în ianuarie 2017 erau doar 1.000 de aparate active.

În opinia autorului, unul dintre cele mai bune lucruri despre aceste bancomate este faptul că vă puteți încasa cripto instantaneu, fără a fi nevoie să treceți prin gateway-uri de plată terțe, cum ar fi Zen. În schimb, acest proces se poate face direct la bancomat. În țări precum România, unde este necesar să transferați fondurile în moneda fiat înainte de a le retrage în contul bancar, acest proces poate fi încet și complicat. Cu toate acestea, folosind un bancomat Bitcoin, puteți evita acest proces și puteți economisi bani pe taxele impuse de terți. De asemenea, evitând instituțiile financiare, puteți fi mai flexibil în utilizarea fondurilor și puteți evita să aveți activele afișate în extrasul de cont bancar, care poate fi accesat cu ușurință de către agențiile guvernamentale.

Oferte grozave la ATM-urile Bitcoin din Europa.

Un exemplu ar fi compania de bancomate Bitcoin numită Shitcoins.club, care percepe uneori comisioane de vânzare pozitive, care pot ajunge la procente și care, în Ucraina, unde războiul încă continuă, se aplică un comision de vânzare de +4% (în momentul redactării). Prin urmare, dacă aș vinde Bitcoin în valoare de 100 de dolari SUA, aș primi 104 dolari SUA în numerar imediat în mână. În Italia, Bulgaria și Croația, comisionul de vânzare este de 0%, în timp ce comisionul de cumpărare în Spania, unde Shitcoins.club are mai multe bancomate Bitcoin, este de doar 1%. În vremurile actuale, aceasta este o oportunitate destul de bună și merită atenția cumpărătorilor și vânzătorilor.

O nouă modalitate de a utiliza activele cripto la ATM-urile Bitcoin

Întrebarea esențială este dacă investitorii sunt dispuși să încerce o nouă modalitate de a cumpăra și vinde criptomonedele lor sau preferă să utilizeze în continuare schimburile online de criptomonede. Avantajele sunt clare pentru ambele opțiuni, dar faptul este că bancomatele Bitcoin reprezintă o soluție practică și sunt din ce în ce mai populare în rândul utilizatorilor. Este posibil ca această metodă să devină o tendință în modul în care criptomonedele sunt cumpărate și vândute regulat? Exemplul recent al schimbului online FTX ar putea sugera că da! Pentru a afla mai multe despre cum să utilizați bancomatele Bitcoin, consultați ghidurile noastre disponibile în alt articol sau în cel care se concentrează pe cumpărarea și vânzarea criptomonedelor prin intermediul acestor dispozitive.

Acasa