Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Criptomonede - ce sunt, cum să începeți și de unde să le cumpărați? 

Cu toate că prețul Bitcoin a fluctuat considerabil în ultimii ani, achiziția acestei monede este încă considerată profitabilă de mulți investitori. În general, prețul Bitcoin a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, ceea ce a atras un număr tot mai mare de investitori și comercianți. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că investițiile în criptomonede sunt considerate de mulți experți drept investiții speculative, ceea ce înseamnă că există riscuri considerabile asociate cu acestea. Înainte de a investi în Bitcoin sau orice altă criptomonedă, este important să faceți cercetări ample și să înțelegeți riscurile și beneficiile implicate.

Citeste articolul

Dacă ne întoarcem în 2009, putem vorbi despre nașterea criptomonedelor. În acel an, o persoană care a ales să folosească pseudonimul Satoshi Nakamoto a creat prima monedă digitală - Bitcoin. Scopul principal al creatorului acestei monede a fost să creeze o unitate care să permită plăți anonime. Procesul urma să fie realizat prin intermediul unui sistem peer-to-peer, care permitea transferul și primirea activelor fără intermediari.


Ce este Bitcoin?

Bitcoin este considerat prima monedă digitală cu o sursă complet independentă și descentralizată. Una dintre caracteristicile sale cheie este oferta limitată. În momentul creării sale, s-a stabilit că numărul maxim de biți disponibili va fi de 21 de milioane. Procesul de minerit se așteaptă să dureze până în 2140 și, odată la patru ani, numărul de biți care urmează să fie extrași se înjumătățește într-un proces numit înjumătățire.


efektywność kopania bitcoin wykres
Eficiența extragerii Bitcoin scade lent.

Reteaua Blockchain

Este dificil de spus dacă Bitcoin ar fi atât de eficient fără rețeaua blockchain. Acest sistem reprezintă, într-un fel, inima întregului proces de transfer de informații. Se bazează pe stocarea și transmiterea de mesaje despre tranzacțiile online. Rețeaua blockchain organizează fiecare tranzacție succesivă în blocuri, care la rândul lor formează segmente succesive ale întregului lanț. Fiecare element ulterior depinde de cel anterior. Blockchain, cum este numit acest sistem, este în prezent utilizat în alte domenii, precum industria energetică sau orice alt tip de comerț.


Este Bitcoin Sigur ? 

Bitcoin este considerat una dintre cele mai sigure monede digitale din lume, contrar multor stereotipuri. Există mai multe motive pentru aceasta. În primul rând, este mult mai dificil să spargi un portofel cu criptomonede decât un cont bancar tradițional. Acest lucru se datorează faptului că bitcoin este operat de rețeaua blockchain, care este una dintre cele mai sigure forme de stocare a datelor. În plus, întregul sistem este actualizat, ceea ce înseamnă că algoritmul său poate fi schimbat în orice moment pentru a îmbunătăți securitatea. În prezent, cifrul utilizat pentru bitcoin este considerat indestructibil.


Avantajele Cryptomonedelor

Anonimatul este considerat principalul avantaj al utilizării criptomonedelor. Acestea permit trimiterea oricărei sume de bitcoin în timpul unei tranzacții fără ca locația dvs. să fie identificată. De asemenea, transferurile de criptomonede pot fi realizate fără implicarea băncilor sau instituțiilor guvernamentale, ceea ce face procesul mai convenabil și mai rapid. Un alt beneficiu al criptomonedelor este oferta limitată. Majoritatea monedelor digitale au un număr maxim de unități disponibile pentru minerit, ceea ce asigură o stabilitate mai mare și elimină riscul de supratipărire fără acoperire, cum se întâmplă cu banii fiat. Rețeaua blockchain, care stă la baza criptomonedelor, oferă de asemenea un nivel ridicat de securitate și actualizare constantă a algoritmului de criptare pentru a se asigura că sistemul este cât mai sigur posibil.


De unde sa cumparati primele cryptomonede ? 

Există o varietate de metode prin care puteți achiziționa criptomonede. În prezent, există o gamă largă de opțiuni disponibile pentru a vă ajuta să cumpărați bitcoin într-un mod flexibil și adaptat nevoilor dumneavoastră individuale. Una dintre opțiuni este să efectuați tranzacții pe platformele de schimb criptomonedă. În acest fel, puteți cumpăra criptomonede fără a părăsi confortul casei dvs. O altă opțiune este să achiziționați monede digitale de la casele de schimb criptomonedă fizice. Cu toate acestea, o altă modalitate populară de a cumpăra criptomonede este prin intermediul bitomatelelor.


Cum se afecuteaza tranzactii intr-un ATM? 

Bitomatele sunt distinse față de alte opțiuni de cumpărare și vânzare de criptomonede prin mai multe caracteristici. Acestea oferă o modalitate rapidă, ușoară și, de asemenea, anonimă de a efectua tranzacții (în conformitate cu legea actuală, schimburile anonime de până la echivalentul a 1.000 EUR sunt permise). Un avantaj major este posibilitatea de a efectua tranzacții cu numerar. Bitomatele sunt de obicei asemănătoare cu bancomatele tradiționale. Pentru a finaliza o tranzacție, trebuie să selectați suma de bani dorită, să alegeți criptomoneda și să introduceți adresa portofelului. În cazul vânzării, trebuie să trimiteți moneda digitală la adresa furnizată pentru a putea ridica banii în numerar. Pentru a vedea cum le-a fost utilizatorilor din Bydgoszcz, puteți consulta și opiniile lor despre bitomate.

wykres kurs bitocina od 2013 od 2022
Grafic care arată rata bitcoin din 2013 până pe 28 martie 2022.

Merită să investești în Bitcoin?

Investitorii incepatori sunt adesea intrebati daca achizitionarea de bitcoin mai este inca profitabila. Bitcoin, cea mai populara criptomoneda din lume, s-a apreciat foarte mult in ultimii ani. Pretul initial al bitcoin a fost de 0,05 USD, iar pretul actual este de peste 45.000 USD. Deși criptomonedele nu sunt cele mai stabile active, sunt o investitie de succes pe termen lung. Capitalizarea actuala a bitcoin este aproape de 900 de miliarde de dolari, ceea ce arata cat de populara este aceasta criptomoneda. Pe termen lung, investitia in bitcoin ar trebui sa fie una dintre cele mai avantajoase optiuni pentru stocarea valorii banilor, conform graficelor. Daca doriti sa aflati mai multe despre ceea ce determina rata bitcoin, puteti consulta ghidul "De ce depinde rata BTC".


Acasa