Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Criptomonede - ce sunt, cum să începeți și de unde să le cumpărați? 

Piața criptomonedelor devine din ce în ce mai populară pe zi ce trece. Bitcoin este liderul clar în acest grup. Această monedă este considerată aur digital din mai multe motive. Achiziția Bitcoin este încă profitabilă?

Citeste articolul

Pentru a reveni la nașterea criptomonedelor, întoarce-te în 2009. Atunci o persoană care folosea pseudonimul Satoshi Nakamoto a creat prima monedă digitală. Creatorul bitcoin a ales scopul principal de a crea o unitate care să permită plăți anonime. Întregul proces urma să fie efectuat folosind un sistem peer-to-peer, care permitea transferul și primirea activelor fără participarea intermediarilor.


Ce este Bitcoin?

Bitcoin este prima monedă digitală complet independentă și descentralizată. Unul dintre factorii cheie de influență este oferta limitată. La etapa de creare, s-a remarcat că numărul maxim de bitcoini disponibili ar ajunge la 21 de milioane de bucăți. Întregul proces de minerit este de așteptat să dureze până în 2140, iar cu fiecare înjumătățire (ciclu de patru ani), numărul de bitcoini care urmează să fie extrași se înjumătățește.


efektywność kopania bitcoin wykres
Eficiența extragerii Bitcoin scade lent.

Reteaua Blockchain

Este greu de spus dacă bitcoin ar fi atât de eficient dacă nu ar fi rețeaua blockchain. Acest sistem este, parcă, inima întregului proces de transfer de informații. Se bazează pe salvarea și trimiterea de mesaje despre tranzacțiile pe internet. Rețeaua blockchain aranjează fiecare tranzacție succesivă în blocuri, care la rândul lor alcătuiesc următoarele părți ale întregului lanț. Fiecare element ulterior depinde de cel anterior. Blockchain, așa cum este numit în mod obișnuit acest sistem, acceptă în prezent și alte piețe, cum ar fi energie electrică sau orice alt tip de comerț.


Este Bitcoin Sigur ? 

În ciuda multor stereotipuri, bitcoin este considerat o monedă extrem de sigură. Acest fapt este influențat de mai multe motive. În primul rând, este mult mai dificil să spargi un portofel cu criptomonede decât un cont bancar tradițional. Bitcoin este operat de rețeaua blockchain, care este una dintre cele mai sigure forme de stocare a datelor. În plus, întregul sistem este actualizat, ceea ce înseamnă, la rândul său, că algoritmul său poate fi schimbat în orice moment. În prezent, este inutil deoarece cifrul actual este indestructibil.


Avantajele Cryptomonedelor

Principalul avantaj al utilizării criptomonedelor este anonimatul. Puteți trimite orice cantitate de bitcoin la o altă adresă în timpul unei tranzacții, indiferent de locul în care vă aflați. În plus, un astfel de angajament poate fi realizat fără cunoștințele băncilor sau instituțiilor de stat. La rândul său, întregul proces al unui astfel de transfer este extrem de convenabil, rapid și, în același timp, nu cel mai scump. Un element important aici este oferta limitată. Majoritatea monedelor digitale au limite de minerit. Acest lucru are ca rezultat o stabilitate mai mare, precum și o garanție a lipsei de supratipărire fără acoperire, ca în cazul banilor fiat.


De unde sa cumparati primele cryptomonede ? 

Există mai multe moduri de a cumpăra criptomonede. Astăzi, multe forme pot fi folosite pentru a efectua astfel de tranzacții. Diversitatea lor vă permite să cumpărați bitcoin în cel mai flexibil mod, adaptat nevoilor dumneavoastră individuale. O opțiune este efectuarea schimburilor pe schimburile de criptomonede. Apoi puteți cumpăra criptomonede fără a părăsi casa. O altă opțiune este achiziționarea de monede digitale în casele de schimb staționare. Cu toate acestea, bitomatele devin din ce în ce mai populare.


Cum se afecuteaza tranzactii intr-un ATM? 

Caracteristicile bitomatelor ies în evidență față de alte forme de cumpărare și vânzare de criptomonede. Efectuarea tranzacțiilor este extrem de simplă, rapidă și, de asemenea, anonimă (legea actuală vă permite să efectuați schimburi anonime până la echivalentul a 1.000 EUR). Principalul avantaj este posibilitatea tranzacțiilor cu numerar. Bitomat-urile seamănă de obicei cu bancomatele tradiționale. Pentru a finaliza transferul, trebuie să plătiți suma de bani selectată, să alegeți o criptomonedă și să introduceți adresa portofelului. În cazul unei vânzări, trebuie să trimiteți moneda digitală în cauză la adresa furnizată, care vă va permite să retrageți numerar. Vezi și părerile despre bitomat din Bydgoszcz pentru a vedea ce au de spus utilizatorii.

wykres kurs bitocina od 2013 od 2022
Grafic care arată rata bitcoin din 2013 până pe 28 martie 2022.

Merită să investești în Bitcoin?

Una dintre cele mai frecvente întrebări în rândul investitorilor începători este dacă achiziționarea de bitcoin este încă profitabilă. Cea mai populară monedă digitală din lume s-a apreciat foarte mult de-a lungul anilor. Prima rată la care puteai cumpăra bitcoin a fost 0,05 USD. Prețul actual al unui BTC este de peste 45.000 USD. Criptomonedele nu sunt printre cele mai stabile active, dar trebuie să recunoaștem că se dovedesc a fi o investiție de succes pe termen lung. Capitalizarea actuală a Bitcoin este aproape de 900 de miliarde de dolari, ceea ce arată cât de populară este această criptomonedă. Dacă luăm în considerare graficul, atunci pe termen lung, investiția în bitcoin ar trebui să fie una dintre cele mai avantajoase opțiuni pentru stocarea valorii banilor Vrei să afli ce determină rata Bitcoin? Consultați ghidul De ce depinde rata BTC.


Acasa