Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

De ce depinde rata Bitcoin?

Bitcoin este una dintre cele mai vechi ╚Öi mai populare monede digitale din lume, iar rata sa de schimb este determinat─â de diverse factori, rata de schimb o pute╚Ťi vedea afi╚Öata pe un ATM Bitcoin din Bucure╚Öti.

Citește articolul

Care este valoarea Bitcoin?

Bitcoin este o moned─â digital─â lansat─â ├«n 2009, ale c─ârei detalii de autor ╚Öi creatori nu sunt cunoscute publicului larg, ei utiliz├ónd pseudonimul Satoshi Nakamoto. Func╚Ťionarea acestei monede virtuale se bazeaz─â pe criptografie avansat─â ╚Öi o re╚Ťea de schimb direct P2P, f─âr─â intermediari, ceea ce o face mai sigur─â dec├ót multe alte tranzac╚Ťii electronice. ├Än teorie, oricine poate utiliza Bitcoin cu un calculator ╚Öi acces la re╚Ťea, iar ob╚Ťinerea sa, prin intermediul mineritului, se realizeaz─â prin partajarea puterii de calcul a computerului.

ÔÇŹ

Minarea BTC

Cu c├ót dimensiunea fermei de servere utilizat─â pentru a "mina" Bitcoin este mai mare, cu at├ót exist─â o mai mare probabilitate de a ob╚Ťine o moned─â valoroas─â, care poate ajunge la mii de dolari. ├Än practic─â, ├«ns─â, ╚Öansele pentru persoanele obi╚Önuite de a ob╚Ťine astfel de monede sunt extrem de mici, deoarece numai unit─â╚Ťile cu calculatoare de ├«nalt─â capacitate care fac parte din ├«ntregul proces de minerit pot ob╚Ťine monede digitale. Creatorii Bitcoin au introdus un mecanism ingenios care reglementeaz─â procesul de minerit, astfel ├«nc├ót cu c├ót mai mul╚Ťi oameni ├«ncearc─â s─â ob╚Ťin─â monede digitale, cu at├ót devine mai dificil─â sarcina, ceea ce poate face ca unii s─â renun╚Ťe, iar al╚Ťii s─â preia provocarea.


ÔÇŹ

bitcoin atm bucuresti
Acest ATM din Bucuresti ofer─â un schimb rapid de criptomonede pentru numerar - uneori chiar f─âr─â comisioane.

ÔÇŹ

De ce depinde cursul de schimb Bitcoin ?

Este important pentru cei care utilizeaz─â Bitcoin s─â verifice ├«n mod regulat cursul acestei criptomonede ├«nainte de a efectua orice tranzac╚Ťie cu ea, inclusiv la un ATM din Bucure╚Öti. Ace╚Ötia ├«╚Öi doresc, evident, s─â ob╚Ťin─â cel mai mare profit posibil din investi╚Ťia lor ├«n schimbul de criptomonede. Pentru a face acest lucru, trebuie s─â ├«n╚Ťeleag─â factorii care influen╚Ťeaz─â cre╚Öterea sau sc─âderea valorii Bitcoin. Cererea ╚Öi oferta sunt cei mai importan╚Ťi factori, astfel ├«nc├ót, cu c├ót cererea este mai mare ╚Öi oferta mai mic─â, cu at├ót pre╚Ťul criptomonedei este mai ridicat. Cu toate acestea, deoarece cantitatea de Bitcoin este limitat─â, legea cererii ╚Öi ofertei func╚Ťioneaz─â diferit dec├ót ├«n cazul monedelor tradi╚Ťionale. ├Än general, estimarea cererii pentru Bitcoin este mai u╚Öoar─â pentru investitori dec├ót pentru alte monede, dar este important s─â analizeze cu aten╚Ťie motivele pentru cre╚Öterea sau sc─âderea valorii criptomonedei. Costul min─ârii este un alt factor important care influen╚Ťeaz─â rata Bitcoin.
ÔÇŹ

ÔÇŹ
Tehnologie Crypto sau BTC

Bitcoin este produs prin procesul de minerit, care implic─â utilizarea de tehnologii avansate ╚Öi computere puternice numite "mineri". Cu toate acestea, mineritul Bitcoin devine din ce ├«n ce mai dificil ├«n fiecare an, deoarece cantitatea de Bitcoin este strict definit─â ╚Öi exist─â o limit─â maxim─â de produc╚Ťie. Aceasta a dus la cre╚Öterea pre╚Ťului Bitcoin, deoarece mineritul trebuie s─â fie o afacere profitabil─â. ├Än plus, specula╚Ťia valutar─â are un impact semnificativ asupra valorii Bitcoin. Pia╚Ťa criptomonedelor este instabil─â ╚Öi poate fi influen╚Ťat─â chiar ╚Öi de zvonuri neconfirmate, ceea ce poate duce la fluctua╚Ťii semnificative ├«n pre╚Ťul Bitcoin. Mass-media poate transmite informa╚Ťii care afecteaz─â deciziile investitorilor, ceea ce se traduce direct ├«n pre╚Ťul Bitcoin. Crizele globale, cum ar fi pandemia COVID, pot destabiliza pia╚Ťa criptomonedelor ╚Öi pot duce la sc─âderea brusc─â a valorii Bitcoin.


Situa╚Ťia politic─â ╚Öi economic─â din lume ╚Öi ratele criptomonedei ├«n Bitcoin Romania ATM.

Sc─âderea valorii Bitcoin ├«n februarie 2022 este evident─â, iar aceasta poate fi explicat─â prin dou─â motive principale, conform exper╚Ťilor. ├Än primul r├ónd, exist─â o stabilizare a activit─â╚Ťii de minerit ├«n Kazahstan, care este al doilea cel mai mare juc─âtor la nivel mondial ├«n pia╚Ťa criptomonedelor, ╚Öi astfel puterea de calcul implicat─â ├«n blockchain a ├«nceput s─â creasc─â treptat. ├Än al doilea r├ónd, situa╚Ťia pe bursa din SUA a avut, de asemenea, un impact semnificativ asupra valorii Bitcoin. Este important de re╚Ťinut c─â pia╚Ťa criptomonedelor este str├óns legat─â de Wall Street ╚Öi orice fluctua╚Ťie de pe pia╚Ťa de ac╚Ťiuni poate avea un efect semnificativ asupra valorii Bitcoin. Valoarea actual─â a Bitcoinului este de aproximativ 39.700 USD, ceea ce reprezint─â o sc─âdere semnificativ─â fa╚Ť─â de v├órful istoric din noiembrie 2021, cu p├ón─â la 42%.


ÔÇŹ

Ekran bitomatu Bitcoin w Bydgoszczy z bliska.
Primul plan al ecranului unui bancomat cu criptomonede din Bucuresti.

ÔÇŹ

Valoarea cursului de schimb Bitcoin ╚Öi a altor criptomonede a suferit ├«n urma recentului atac rusesc asupra Ucrainei. Cu toate acestea, Bitcoin nu a ├«nregistrat cea mai mare sc─âdere, iar acest lucru nu garanteaz─â c─â valoarea sa nu va continua s─â scad─â ├«n viitorul apropiat. Investi╚Ťia ├«n criptomonede este asociat─â cu un anumit grad de risc, iar situa╚Ťia politic─â ╚Öi economic─â global─â poate avea un impact semnificativ asupra func╚Ťion─ârii schimbului de moned─â digital─â. Este important de men╚Ťionat c─â, chiar ╚Öi ├«ntr-o situa╚Ťie de sc─âdere a valorii, ar trebui s─â lua╚Ťi ├«n considerare alte op╚Ťiuni de a ob╚Ťine profit din investi╚Ťii, cum ar fi utilizarea unui ATM care poate oferi un comision mai mare fa╚Ť─â de bursele de criptomonede.


ÔÇŹ

Acasa