Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

De ce depinde rata Bitcoin?

Bitcoin este una dintre cele mai vechi și mai populare criptomonede din lume. Aflați ce determină rata sa, pe care o vedeți în ATM-ul din Bucuresti

Citește articolul

Care este valoarea Bitcoin?

Câteva cuvinte despre ce este Bitcoin Bitcoin este o monedă virtuală care este disponibilă din 2009. Nu se știe prea bine cine se află în spatele aspectului său. Autorii nu sunt cunoscuți până în prezent, ei folosesc doar pseudonimul Satoshi Nakamoto. Funcționarea Bitcoins se bazează pe criptografie avansată și o rețea de schimb P2P. În practică, asta înseamnă că schimbul are loc fără intermediari, într-o manieră directă și, cel mai important, sigură (ceea ce, din păcate, în multe tranzacții electronice nu este atât de evident).Teoretic, Bitcoin poate fi folosit de oricine, este suficient pentru a avea un computer și acces la rețea. Obținerea, sau dacă preferați mineritul, această criptomonedă se face prin partajarea puterii de calcul a computerului.

Minarea BTC

Cu cât este mai mare, cu atât este mai probabil să „mine” o monedă care valorează mii de dolari. În practică, din păcate, se pare că omul obișnuit are șanse neglijabile să-l obțină și doar unitățile cu calculatoare de înaltă capacitate care fac parte din întreaga fermă de servere mari și puternice pot câștiga din criptomoneda. Creatorii Bitocoin au a introdus un mecanism interesant care afectează în mod semnificativ reglementarea minării criptomonedei. Cu cât mai mulți oameni în orice moment încearcă să achiziționeze monede digitale, cu atât sarcina devine mai dificilă, făcându-i pe mulți dintre ei să renunțe, iar în locul lor sunt jucători noi care sunt dispuși și gata să accepte provocarea.


bitcoin atm bucuresti
Acest ATM din Bucuresti oferă un schimb rapid de criptomonede pentru numerar - uneori chiar fără comisioane.

De ce depinde cursul de schimb Bitcoin ?

Toți oamenii care intră în mod regulat în contact cu Bitcoin trebuie să verifice cursul criptomonedei ori de câte ori intenționează să efectueze orice operațiune folosindu-l. Unul dintre exemplele unei astfel de operațiuni este utilizarea unui ATM din Bucuresti. După cum puteți ghici cu ușurință, toți cei care investesc în schimbul de criptomonede contează pe cel mai mare profit posibil. În plus, este important să cunoaștem factorii care afectează atât creșterea, cât și scăderea valorii criptomonedei. Cererea și oferta sunt cei mai importanți și esențiali factori care influențează prețul Bitcoin. Cu cât cererea este mai mare (presupunând că oferta scăzută), cu atât prețul monedei este mai mare.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că, din cauza cantității limitate de criptomonede, legea cererii și ofertei în acest caz funcționează puțin diferit decât în ​​cazul monedelor tradiționale. Totuși, aceasta nu este o veste rea pentru investitori, deoarece în cazul Bitcoin au o sarcină ceva mai ușoară, cel puțin în ceea ce privește estimarea când cererea pentru acesta va depăși disponibilitatea pieței. Atunci când investiți într-o criptomonedă, ar trebui să analizați cu atenție posibilele motive pentru scăderea valorii sau creșterea cererii pentru Bitcoins.Costul minării este, de asemenea, important pentru rata criptomonedei.


Tehnologie Crypto sau BTC

După cum știți, Bitcoin este extras folosind tehnologii avansate și computere foarte puternice (în această lume, ei sunt pur și simplu numiți mineri). Oamenii care se ocupă de schimbul de criptomonede au observat cu siguranță că mineritul Bitocin devine din ce în ce mai dificil în fiecare an, ceea ce se datorează în principal faptului că cantitatea sa de pe piață este strict definită. Rezultatul este un preț mai mare - la urma urmei, minarea criptomonedei ar trebui să fie, mai presus de toate, o întreprindere profitabilă.Speculația valutară este un alt factor care are un impact semnificativ asupra valorii Bitocinului.

Piața criptomonedelor nu este cea mai stabilă și este influențată semnificativ chiar și de un mic zvon sau zvonuri care apar adesea, ducând la discuții furtunoase. Mass-media transmite informații (nu întotdeauna pe deplin confirmate), care au impact asupra multor decizii luate de investitori, iar acest lucru se traduce direct în prețul Bitcoin. Crizele globale nu sunt, de asemenea, indiferente față de stabilitatea pieței criptomonedelor. Destabilizarea globală a pieței afectează puternic cursul de schimb, cea mai bună dovadă în acest sens este izbucnirea pandemiei de COVID, în urma căreia valoarea criptomonedei Bitcoin a scăzut brusc.


Situația politică și economică din lume și ratele criptomonedei în Bitcoin Romania ATM.

Nu se poate nega că situația actuală de pe piața politică și economică poate să nu fie optimistă, ceea ce este vizibil în multe domenii, inclusiv în ratele criptomonedei. În februarie 2022, Bitocinul are cea mai mică valoare din august 2021 (în prezent, în jur de 39.700 USD). Vârful istoric al valorii Bitcoin a fost în noiembrie 2021. În comparație cu cea mai mare realizare pe bursă, valoarea criptomonedei este astăzi cu până la 42% mai mică.

De ce o scădere atât de drastică a valorii? Experții spun două motive. Prima este stabilizarea în Kazahstan - după o lungă perioadă de timp, minele locale au revenit la lucru în hambare pline, datorită cărora puterea de calcul implicată în blockchain a început treptat să crească. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, merită să ne dăm seama că Kazahstanul este al doilea cel mai mare jucător din lume la bursa de criptomonede (după SUA). Un alt motiv este situația de pe bursa din SUA. Piața criptomonedelor este mai strâns legată de Wall Street decât ar putea crede mulți jucători


Ekran bitomatu Bitcoin w Bydgoszczy z bliska.
Primul plan al ecranului unui bancomat cu criptomonede din Bucuresti.

Recentul atac rusesc asupra Ucrainei va fi, de asemenea, dezastruos pentru valoarea cursului de schimb Bitcoin. Aproape toate criptomonedele au avut de suferit din cauza acestei situații. În cazul Bitocinului, însă, nu a fost cea mai mare și mai dramatică scădere, ceea ce nu înseamnă că valoarea sa nu va continua să scadă în viitorul apropiat. Acest lucru este perfect normal. Investiția în criptomonede este destul de riscantă, așa că nu este de mirare că situația economică din lumea politică are un impact atât de mare asupra funcționării schimbului de monedă digitală. Amintiți-vă că chiar și într-o situație de sub-portă, adică cursul de schimb BTC este nefavorabil pentru tine, un comision în ATM din Bucuresti oferă uneori un plus + 3% față de bursele, care uneori poate compensa rata.


Acasa