Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

ISTORIA ETHEREUM-ului

Vitalik Buterin a creat Ethereum în 2013 împreună cu Charles Hoskinson, Gavin Wood, Anthony Di Iorio și Joseph Lubin. Rețeaua a fost lansată în iulie 2015 după ce proiectul a fost finanțat prin crowdfunding.

Citeste articolul

Acum că avem schița, să ne aprofundăm mai mult în istoria Ethereum:

Istoria Ethereum începe între 2011 și 2013

Tehnologia blockchain l-a intrigat pe Vitalik când s-a implicat în Bitcoin ca dezvoltator de 17 ani în 2011, când a co-fondat Bitcoin Magazine. El a început să-și imagineze o platformă care a depășit cazurile de utilizare financiară permise de Bitcoin și și-a publicat cartea albă în 2013, punând primele baze pentru Ethereum.

Caracteristica-cheie a Bitcoin a fost capacitatea platformei de a tranzacționa mai mult decât criptomonede. Detalii despre Bitcoin si cum a aparut pe piata.

Proiectul a fost susținut din fonduri colectate de la comunitate

În 2014, Buterin și alți co-fondatori Ethereum au lansat o campanie de crowdsourcing care vinde Ether (jetoane Ethereum) participanților pentru a-și transforma viziunea în realitate și au strâns peste 18 milioane de dolari. Prima versiune live a Ethereum, cunoscută sub numele de Frontier, a fost lansată în 2015. De atunci, platforma a crescut rapid și astăzi sunt implicați sute de dezvoltatori.

În cele din urmă, Buterin speră că ETHEREUM VA FI SOLUȚIA pentru toate cazurile de utilizare blockchain care nu au un sistem specializat la care să apeleze.

Istoria Ethereum este plină de probleme similare cu istoria Bitcoin

Ethereum suferă în continuare de aceleași probleme pe care le are Bitcoin și, mai ales, cele legate de dificultatea de scalare a proiectului. În 2016, un hacker anonim a furat Ether în valoare de 50 de milioane de dolari, ridicând întrebări cu privire la securitatea platformei. Acest lucru a provocat o agitatie în comunitatea Ethereum și împărțită în două blockchain: Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC).

Au existat fluctuații dramatice ale prețului Etherului, dar moneda Ethereum a crescut cu peste 13.000% în 2017. Această creștere uriașă, cauzată de cantitatea mare de ETH tranzacționată la burse (folosind conturi bancare) și în ATM-urile Ethereum (folosind numerar), a fost o perioadă foarte atractivă pentru mulți investitori, deși creșterea bruscă a volatilității l-a făcut să fie considerat oarecum volatil (SURSA).

Este încă o platformă foarte tânără, dar potențialul și aplicațiile sale sunt nesfârșite. Infrastructura Ethereum a fost îmbunătățită în ultimii ani, când au fost întâlnite probleme de securitate. Și pentru că ETH este mai puțin monopolist decât Bitcoin, este, de asemenea, mai deschis la reforme care ar putea face în cele din urmă o soluție mai bună decât Bitcoin.

Care este problema istorică cunoscută a Ethereum-ului?

Probleme cu Ethereum: blockchain-ul Ethereum are o problemă inerentă de scalabilitate, limitându-l la aproximativ 30 de tranzacții pe secundă. Congestionarea rețelei care rezultă dintr-un număr mare de tranzacții duce adesea la întârzieri și taxe vertiginoase. Actualizări suplimentare, descrise în istoricul detaliat al Ethereum-ului de mai jos, încearcă să rezolve această problemă.

Ethereum Bitomat

Datorită taxei reduse, Ethereum este o criptomonedă pentru tranzacționare care este adesea folosită de ATM. În timp ce bursele erau în frunte, iar bitomats oferea comisioane de peste 15%, acum situația se schimbă. Unul dintre operatorii bitomat din Romania oferă uneori promoții pentru cumpărarea și vânzarea de Ethereum, chiar 0% sau +3% din valoare față de schimburi. În plus, bursele sunt acuzate că nu pot tranzacționa numerar și că trebuie să folosească instituții centralizate precum băncile.

Care a fost primul pret ETH?

Pe 7 august 2015, prima tranzacție Ethereum a fost efectuată folosind tranzacția hash 46147. De la începutul său în 2015, Ethereum s-a tranzacționat sub 1 USD în cea mai mare parte a anului 2015, dar în martie 2016, Ether a depășit în mod neașteptat pragul de 10 USD când a atins pentru scurt timp 10,03 USD. la 4 martie 2016.

Tokenul nativ Ethereum, ether (ETH), a crescut enorm în valoare de la înființarea sa în 2015. Lansat de programatorul de computer Vitalik Buterin, prețul Etherului a crescut de la 0,311 USD la lansare în 2015 la aproximativ 4.800 USD la sfârșitul anului trecut. Acesta a fost cel mai mare preț pentru ETH până acum. În timpul acestei călătorii între aceste sume, volatilitatea ETH a fost relativ mare.

CÂND A COSTAT ETHHEREUM 1 USD?

Istoricul prețurilor ETH: 

    De la înființarea sa în 2015, Ethereum a costat mai puțin de 1 USD în cea mai mare parte a anului 2015, dar până în martie 2016, Ether a depășit pragul de 10 USD când a atins pentru scurt timp 10,03 USD pe 4 martie 2016. Deci, pentru a cumpăra 10 ETH, a fost suficient să punem aproximativ 100 de dolari. Astăzi, după ce ai plasat un cod 10 ETH în bitomat, dispozitivul te-ar plăti imediat aproape 60.000 RON. Așa că merită să iei cu tine câteva genți mari de gărgăriță!

ETH PRET START - REZUMAT ISTORIC

Ethereum (ETH) este a doua cea mai mare criptomonedă din lume, după Bitcoin (BTC). A fost lansat în iulie 2015 și a fost vândut pentru prima dată pe 7 august pentru 2,77 USD. A doua zi, valoarea monedei a scăzut la 0,81 USD.

Cum să înțelegeți schimbările din istoria Ethereum

Înainte de a ne aprofunda în detaliile istoriei Ethereum, să ne uităm la elementele de bază ale actualizărilor acestei tehnologii.

Modificările de protocol, cunoscute și sub numele de hard forks, pot fi „planificate” sau „neplanificate”. Motivul fork-ului planificat poate fi, printre altele, adaptarea sistemului pentru a gestiona noi funcții, introducerea protocoalelor de securitate sau îmbunătățirea procesului de minerit. Fork-urile neplanificate pot fi rezultatul unor vulnerabilități descoperite despre care unii consideră că nu ar trebui corectate sau al altor evenimente în care nu s-a ajuns la un consens. De exemplu, un atac cibernetic poate încuraja MINERII să adopte modificări de protocol, în timp ce alții doresc să rămână cu vechiul protocol și să abordeze problemele după cum este necesar. Cel mai mare exemplu în acest sens este decalajul dintre Ethereum și Ethereum Classic.

In urma acestei divizari  au urmat manipulării sistemice din 2016, care a dus la furtul de Ether în valoare de 50 de milioane de dolari. Unii au vrut să schimbe protocolul pentru a face banii furați inutili, în timp ce alții au vrut să rămână la protocoalele originale, susținând că banii au fost luați folosind o lacună în protocol. Acest furk este denumit un eveniment DAO după organizația autonomă distribuită (DAO) de la care a fost furată criptomoneda.

Ethereum Classic (ETC) se bazează pe protocolul original și este gestionat de un colectiv care încearcă să rămână fidel versiunii originale a Ethereum. Ethereum (ETH) are un grup de supraveghere numit Fundația Ethereum care continuă să dezvolte platforma.


Acasa