Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Fud i Fomo
psihologia investițiilor și a tranzacționării

Definițiile FUD și FOMO sunt surprinzător de simple, deși oricine a investit cel puțin o dată în timpul declinurilor majore știe că emoțiile create foarte eficient de știri fac dificilă luarea unei decizii. „Buy the dip” nu este atât de ușor. Citiți despre FOMO și FUD într-un limbaj simplu.

Citeste articolul

Ce este Fud si Fomo ? 

Ambii termeni apar foarte des în chat-urile cu criptomonede, postările pe Twitter sau dialogurile de pe Telegram. Ce sunt ele cu adevărat și cum ne pot ajuta aceste cunoștințe? Ne vom ocupa de primul dintre ele: FUD (Fear, Uncertainty, Doubt „fear, uncertainty, doubt”) – o strategie de limitare a capacității unui concurent de a ocupa piața, constând în furnizarea de informații false sau neclare despre concurent și produsele acestuia. în mass-media sau direct către clienți. Se presupune că, chiar dacă cineva știe că informația este neadevărată, convingerile îi vor fi zdruncinate, ceea ce funcționează în avantajul persoanei care utilizează această strategie. Definiția este surprinzător de simplă, deși oricine a investit cel puțin o dată în timpul declinurilor majore știe că emoțiile create foarte eficient de știri fac dificilă luarea unei decizii. „Buy the dip” nu este atât de ușor. Aș putea spune că aceasta este pâinea și untul lumii financiare. ‍


FUD in practica

Sunt așteptate scăderi la niveluri care ți se potrivesc, dar dintr-o dată narațiunea începe să se schimbe foarte mult. Scăderile se accelerează mai repede, există „știri negre” care răspândesc frica. Serverul a fost oprit aici, ceva este în probleme aici, ministrul va spune că interzicem bitcoinul și, în sfârșit, acea companie x este în insolvență și dă faliment. Acest lucru provoacă o minge de evenimente cu viteză și o avalanșă de frică la care este foarte greu de rezistat. Când în sfârșit vă simțiți îngrijorat că prețul va scădea și mai mult și este posibil ca bitcoinul să fie o piramidă financiară... se dovedește că după câteva zile piața revine, prețul urcă în galop și tu? Deoarece nu ați cumpărat înainte, acum nu aveți investiția dorită...

Oamenii grasi au facut cumparaturile si tu ai mers. Te-au bătut. Sunt multe exemple, principiul este același. Merită să ne amintim că, în frica copleșitoare, faci cele mai bune cumpărături, în afară de faptul de a prinde cuțite - pe care nu le recomand din toată inima.


Ce este FOMO ? 

FOMO este o abreviere a expresiei engleze „fear of missing out”, care înseamnă „fear of what is bypassed us”. Este o problemă de civilizație care duce la achiziții de panică în lumea criptomonedelor. Când oamenii intră în panică că „le lipsește ceva”, încep să cumpere monedele, ceea ce duce la o creștere bruscă a volumului și prețului criptomonedei, iar acest lucru, la rândul său, conduce și mai mult FOMO. FOMO este, de asemenea, un fenomen interesant. Frica, ai putea spune „durere”, că pierdem o oportunitate de a câștiga bani. Nu este nevoie să te înșeli - a avea dreptate și a câștiga bani este o recompensă satisfăcătoare pentru majoritatea dintre noi. FOMO este unul dintre cele mai grele obstacole ale mele de depășit. Apare constant și variază în intensitate.


Fomo pe un exemplu real - limba liberă

Imaginați-vă situația: te trezești dimineața, faci cafea, weekend liber - relaxează-te. Ai dormit. Îți pornești laptopul, Coingeckos, verifici ghilimele, ești lovit de un val de verde, monedele trage ca floricele și fac 30-80%! Și dacă aș scoate pârghia? x5? La naiba va fi 400%! Și începe mitingul din cap. Uneori îl ungi și știi că vor fi oportunități mâine, dar stai... Ieri ai închis un long pe o monedă care face 100% astăzi? Face 1000% intr-o saptamana si iti spuneai timp de 7 zile ca e prea tarziu sa cumperi?Stii durerea asta?


Lasă durerea FOMO să se reverse în corpul tău...

Pentru unii destinatari, poate acesta este un scenariu abstract. Sunt conștient de faptul că există investitori/traders liberi de astfel de emoții și fie nu intră într-un asemenea flux de euforie, fie văd o oportunitate de a merge pe scurt. Și fericiți cei care se descurcă în piețele spot, fără a putea sorta o astfel de pompă cauzată de oamenii cu cumpărături în panică.Am citat citate Wikipedia și am vrut să vă împărtășesc și vouă experiențele mele. Cea mai importantă lecție este să faci profit și să-ți controlezi emoțiile. Ai facut 10%? Ia 10% - este al tău. Așadar, dacă atunci a făcut 100%. Ai intrat pe piata, ai facut profit si atat. Ai smuls ceea ce meritai, iar mâine? Următorul tren va veni mâine.

Acasa