Locatie
Adresa de Bitcoin ATM din Bucuresti este: Promenada Mall, Calea Floreasca 264 B, 014476 București Romania

Regulament privind criptomonedele - 2022

Având în vedere dimensiunea industriei și presiunea viitoare de reglementare în legătură cu situația din Ucraina, merită acum să rezumăm starea actuală a reglementării. Este necesară o abordare coordonată la nivel global a reglementării?

Citeste articolul

La începutul lunii martie, președintele Biden a semnat ordinul executiv mult așteptat pentru a asigura dezvoltarea responsabilă a activelor digitale, un semn clar din cap către industria criptomonedei, angajând Casa Albă să participe la cercetarea criptomonedei și să angajeze departamentele din guvern pentru a colabora la crearea cadru.de reglementare pentru activele digitale. Prezintă, de asemenea, „o abordare la nivel guvernamental pentru a face față riscurilor și a valorifica beneficiile potențiale ale conținutului digital și ale tehnologiei sale”.


szala, symbol prawa oraz regulacja na białym stole

Potrivit Digital Currency Governance Consortium al Forumului Economic Mondial, un membru al comitetului Jeremy Alliare comentează situația după cum urmează: rețele. „Această explorare, a adăugat Allaire, va acoperi:” confidențialitate, securitate, integrare financiară, competitivitate globală pentru USD „Casa Albă intenționează să facă un efort concertat pentru a reglementa industria activelor digitale - având în vedere dimensiunea și creșterea industriei, acest accent este pus pe Reglementarea va fi dificil de implementat și va stârni multe controverse. Poate că se va răci. despre invazia armată a Ucrainei de către Rusia?

Unii sugerează că posibila utilizare a cripto-ului de către Rusia pentru a comite crime de război îi convinge pe mulți susținători cripto să accepte o parte din regulament. el folosește BTC în acest conflict – poate chiar mai mult.Capitalizarea de piață a criptomonedelor este de 1,7 trilioane de dolari. La fiecare 24 de ore, sunt schimbate criptomonede în valoare de 91 de miliarde de dolari, în principal Bitcoin sau Ethereum.

Având în vedere dimensiunea industriei și presiunea de reglementare viitoare, merită acum să aruncăm o privire asupra stării actuale a reglementărilor. Este necesară o abordare coordonată la nivel global a reglementării Dacă, înainte de a răspunde la această întrebare, înainte de a citi analiza reglementărilor actuale și înainte de reglementările în sine, doriți să efectuați o tranzacție pe Bitcoin, veți fi interesat de subiectul promovării Bitcoin.


Este inevitabila reglementarea Cryptomonedei? 

Deoarece sistemul financiar tradițional rămâne conectat la ecosistemul de criptomonede în plină dezvoltare, această conectivitate în creștere ridică îngrijorări, deoarece poate duce la efecte secundare care afectează stabilitatea sistemului. De ceva timp, criptomonedele au fost văzute ca un instrument de diversificare, dar această imagine se poate schimba încet acum . . La începutul acestui an, Fondul Monetar Internațional (FMI) a publicat date care arată o corelație între bitcoin și S&P 500.

Acest lucru ridică îngrijorări cu privire la o „reversare” a sentimentului investitorilor între piața de valori și criptomonede. La scurt timp după această analiză, Consiliul de Stabilitate Financiară a avertizat asupra consecințelor pentru stabilitatea financiară globală dacă traiectoria actuală de creștere a amplorii și interconexiunii criptomonedelor cu aceste instituții continuă. Acest lucru ar putea afecta stabilitatea altor active.

Dacă ratele mondiale ar fluctua la fel ca ratele cripto, rezultatul ar putea fi împrumuturi neplătite, evacuări, stres, schimbări bruște ale cererii și ofertei în diverse industrii și o criză economică. Cu toate acestea, având în vedere numeroasele lacune de date care există în ceea ce privește criptoactivele, o evaluare cuprinzătoare a impactului macroeconomic este încă oarecum dincolo de îndemâna experților.


Tranzacțiile transfrontaliere fără intermediari reprezintă o problemă?


Mai mult, natura tehnologiei criptomonedei este de așa natură încât permite tranzacții transfrontaliere fără a fi nevoie de intermediari financiari existenți.Noile aplicații și modele precum tokenizarea, finanțarea descentralizată, NFT (monedelor neconvertibile) și organizațiile autonome descentralizate contestă modelele tradiționale. care definesc cine este acum considerat „persoană”, ce este „valoare” și cum poate fi folosită acea „valoare”.

Acest lucru riscă să intre în conflict direct cu normele existente privind fluxurile transfrontaliere de date, drepturile de proprietate intelectuală și controalele de capital. De asemenea, ar putea duce la confuzie în mediul fiscal, precum și să creeze multe probleme politice.Implicațiile potențiale ale criptomonedelor pentru stabilitatea financiară globală și natura distinctivă a tehnologiei subiacente demonstrează importanța prioritizării discuțiilor și deciziilor de reglementare, atât la nivel național, cât și global.


atrybut sędziego, młotek drewniany oraz bitcoin

Starea actuala a reglementarii Bitcoin

Potrivit Global Future Council on Cryptocurrencies al Forumului Economic Mondial, nu a existat o reglementare coordonată la nivel internațional pentru criptomonede - deși organismele internaționale au lucrat la evaluări de risc și răspunsuri politice adecvate la creșterea criptomonedei. Băncile centrale și autoritățile de reglementare din întreaga lume văd deja această tendință de creștere. Deși au un scop comun - să-și stabilească sistemele monetare și să stimuleze inovarea și creșterea economică - țările din China până în El Salvador încep deja să ia în considerare și să pună în aplicare diverse opțiuni de reglementare, protejând integritatea pieței, promovând inovația.

Cel puțin în teorie. Cu toate acestea, abordările acestor țări pentru atingerea acestor obiective variază și, în timp ce unele jurisdicții, precum India, au modificat legislația existentă, altele, precum Liechtenstein, au propus modele personalizate. O abordare diferită, aparent favorizată de Uniunea Europeană și Emiratele Arabe Unite, propune crearea unor organisme de reglementare complet noi care să se ocupe cuprinzător de industrie. Aceste îndemnuri de a reglementa Bitcoin par a fi periculoase.

symbol sądu oraz ręka trzymająca bitcoin

Aceste diferențe teritoriale, deși oferă oportunități de arbitraj din jurisdicție, creează incertitudine și măresc sarcina de conformare a companiilor care operează în sector. Lipsa standardelor și terminologiei comune exacerbează situația. „Cele mai bune practici” și cunoștințele pe care le-a dobândit. În practică, autoritățile de reglementare sunt susceptibile să fie conduse de propriile interese, justificând deciziile cu „interes public”.

Pe lângă evaluarea riscurilor și stabilirea de standarde comune, există și o nevoie urgentă de a folosi tehnologia însăși pentru a dezvolta soluții incluzive prin colaborare public-privat.‍

Ce urmeaza pentru reglementarea cryptomonedei in 2022? 

Este Ordinul Executiv al Casei Albe un pas către facilitarea cooperării între agenții? Presupunerea este că o abordare coordonată la nivel global, care implică cooperarea internațională în ceea ce privește reglementarea criptomonedei, este de a proteja consumatorii și de a preveni utilizarea abuzivă a criptomonedelor pentru activități ilegale. Este acesta cazul? Forumul Digital Currency Management, format din peste 80 de organizații și reprezentând diferite sectoare și regiuni, lucrează în acest sens.

A doua fază de lucru s-a concentrat pe studierea efectelor macroeconomice ale monedelor digitale și comunicarea despre abordările de reglementare ale acestora, deoarece părțile interesate continuă să experimenteze cu aceste instrumente și cu adoptarea criptomonedelor, a monedelor stabile și a monedelor băncii centrale. Dacă doriți să tranzacționați Bitcoin înainte regulament, vă rugăm să aruncați o privire la Ce este cripto și cum să o cumpărați?

Acasa